img

Pizza, met Tête de Moine

Diner 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • bakpapier voor de bakplaat
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1-2 EL notenolie
  • 1 rode appel, fijn geraspt of Juliennereepjes
  • 100 g Tête de Moine AOP, rozetten
  • 2 handjesvol veldsla, geplukt
  • Peper uit de molen
  • ½ TL mosterd
  • 150 g crème fraîche
  • Deeg:
  •  Beleg:
  • 1 EL raapolie
  • 1,25 - 1,5 dl water
  • 10 g gist, gebrokkeld
  • ¾ TL zout
  • 250 g meel
  • 1 EL balsamicoazijn

BEREIDINGSWIJZE

1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Gist in een beetje water oplossen, met het overige water en de olie in de kom gieten. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
2. Deeg op een beetje meel 3-4 mm dik rond uitrollen en op de met bakpapier beklede pizzaplaat leggen.
3. Beleg: Crème fraîche met knoflook, mosterd, zout en peper mengen en over het deeg strijken tot 1 cm vanaf de rand.
4. Op de onderste richel in de tot 240 °C voorverwarmde oven ca. 9-11 minuten bakken. Op het rooster even laten afkoelen.
5. Veldsla, Tête de Moine en geraspte appel erover verdelen. Met notenolie en balsamico bedruppelen en meteen serveren.

Bereidingstijd is ca. 40 minuten, laten rijzen: ca. 1½ uur

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd