img

Pizza, met Tête de Moine

Diner 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • bakpapier voor de bakplaat
  • Deeg:
  • 250 g meel
  • ¾ TL zout
  • 10 g gist, gebrokkeld
  • 1,25 - 1,5 dl water
  • 1 EL raapolie
  •  Beleg:
  • 150 g crème fraîche
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • ½ TL mosterd
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 2 handjesvol veldsla, geplukt
  • 100 g Tête de Moine AOP, rozetten
  • 1 rode appel, fijn geraspt of Juliennereepjes
  • 1-2 EL notenolie
  • 1 EL balsamicoazijn

BEREIDINGSWIJZE

1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Gist in een beetje water oplossen, met het overige water en de olie in de kom gieten. Het geheel tot een soepel deeg kneden. Afgedekt bij kamertemperatuur laten rijzen tot het dubbele volume.
2. Deeg op een beetje meel 3-4 mm dik rond uitrollen en op de met bakpapier beklede pizzaplaat leggen.
3. Beleg: Crème fraîche met knoflook, mosterd, zout en peper mengen en over het deeg strijken tot 1 cm vanaf de rand.
4. Op de onderste richel in de tot 240 °C voorverwarmde oven ca. 9-11 minuten bakken. Op het rooster even laten afkoelen.
5. Veldsla, Tête de Moine en geraspte appel erover verdelen. Met notenolie en balsamico bedruppelen en meteen serveren.

Bereidingstijd is ca. 40 minuten, laten rijzen: ca. 1½ uur

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd