Borrel
4 personen
15 minuten

'Pizza'-sandwich, met Emmentaler AOP

Ingredienten

  • 4 sneetjes toastbrood, geroosterd
  • 4 el tomatenpuree
  • 4 plakken schouderham
  • 100 gr Emmentaler AOP (meer over deze kaas)

    Zwitserse Emmentaler

    Zwitserse Emmentaler
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 snufje piri piri
  • 1 handje zwarte olijven, in schijfjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Makkelijk en snelle mini pizza's maken doe je zo! De Zwitserse Emmentaler AOP maakt deze 'pizza' sandwich extra lekker! 


Stap 1
Verwarm de grill van de oven voor op 180 graden.


Stap 2
 
Rasp de Emmentaler AOP. Leg het brood op het aanrecht. Verdeel de tomatenpuree en de plakken ham over het brood. Steek met een uitsteekring of snijd met een vorm de ronde schijven uit van 10 cm doorsnee. 

Stap 3
Bestrooi met de Emmentaler AOP, oregano en pilipili. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg dan de schijfjes zwarte olijven toe. Grill gedurende ongeveer 4 minuten in de oven. 

Stap 4
Garneer met rucola voor een vers effect.