Diner
4 personen
30 minuten

Pittige stoof van varkenshaas, met citroen

Ingredienten

  • 500 gr varkenshaas
  • 2 rode uien
  • 300 gr pompoen
  • 50 gr boter
  • olijfolie
  • 3 el curry pasta
  • 4 dl groentebouillon
  • 185 gr Port salut (meer over deze kaas)

    Port Salut

    Port Salut
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • bladselderij
  • 100 gr ongezouten cashewnoten
Drankadvies:

Bereidingswijze

Maak nu zelf de pittige stoof van varkenshaas met citroen!


Stap 1
Snij de varkenshaas in plakjes en breng deze met versgemalen peper en zout op smaak.


Stap 2
Maak de uien en pompoen schoon en snij deze daarna in kleine stukjes.


Stap 3
Verwarm boter in een ruime braadpan en braad hierin het vlees rondom aan. Wanneer het vlees mooi bruin van kleur is kan je de ui, de pompoen en 2 el olie toevoegen. Blijf het geheel omscheppen zolang het bakt.


Stap 4
Schep de currypasta bij het geheel en laat ook dit even mee bakken.


Stap 5
Schenk de bouillon er over heen en stoof het vlees en de groenten in een gesloten pan voor ongeveer 10-15 minuten, totdat het gaar is.


Stap 6
Snij de Port Salut in blokjes.


Stap 7
Voeg de Port Salut kaasblokjes, fijngesneden bladselderij en cashewnoten toe aan het gerecht.


Stap 8
Tot slot breng je de pittige stoof verder op smaak met versgemalen peper en zout. Geniet van dit mooie gerecht!