img

Pittige pompoensoep, met belegen Boerenkaas

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 g geraspte belegen Boerenkaas
  • 1 kg (geschild gewicht) fles pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 el boerenboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 klein bosje peterseli

BEREIDINGSWIJZE

Extra nodig:
Een staafmixer of keukenmachine.

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door ze uit de peper te spoelen).
Fruit in een ruime koekenpan de ui, knoflook en pompoen aan in de boter.
Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Laat ca. 15 min. zachtjes koken totdat alles lekker gaar is.
Hak de peterselie en voeg toe aan de soep.
Pureer de soep fijn met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
Rasp de Boerenkaas, schep de pompoensoep in kommen en strooi er royaal kaas over.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd