Diner
4 personen
30 minuten

Pittige pompoensoep, met belegen Boerenkaas

Ingredienten

  • 200 gr geraspte belegen Boerenkaas (meer over deze kaas)

    Boerenkaas Belegen

    Boerenkaas Belegen
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 kg (geschild gewicht) fles pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 appel
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 el boerenboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 klein bosje peterseli

Bereidingswijze

Pittige pompoensoep met belegen boerenkaas


Stap 1

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukjes, pel en snipper zowel de ui als de knoflook.


Stap 2

Snij de bleekselderij en appel (geschild) in stukjes en hak het vruchtvlees van de peper fijn (verwijder de zaadjes door deze uit de peper te spoelen met water).


Stap 3

Fruit de ui, knoflook en pompoen in een ruime koekenpan met boter. Voeg vervolgens 1 liter water toe en een bouillonblokje en breng het geheel aan de kook voor ca. 15 minuten.


Stap 4

Hak de peterselie en voeg deze toe aan de soep waarna je de soep kan fijn mixen met een staafmixer. Tot slot breng je het geheel op smaak met peper en zout en kan je de kommen in schenken. Uiteraard voeg je er dan nog geraspte boerenkaas aan toe, eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van www.boerenkaas.nl