img

Pittige boerenkaasdip

Borrel 4 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • ca. 125 g jonge kaas (jonge Goudse Boerenkaas)
  • 80 g crème fraîche of boerenroom
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper en zout
  • chips (of stokbrood)
  • Wortel
  • Komkommer
  • Radijsjes
  • Paprika
  • Bleekselderij
  • 1 bakje tuinkers

BEREIDINGSWIJZE

Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken.
Pers de knof­look er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout.
Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij.
Knip wat tuinkers en strooi erover.
Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd