Borrel
4 personen
15 minuten

Pittige boerenkaasdip

Ingredienten

  • ca. 125 gr jonge kaas (jonge Goudse Boerenkaas) (meer over deze kaas)

    Boerenkaas Jong

    Boerenkaas Jong
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 80 gr crème fraîche of boerenroom
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • cayennepeper en zout
  • chips (of stokbrood)
  • Wortel
  • Komkommer
  • Radijsjes
  • Paprika
  • Bleekselderij
  • 1 bakje tuinkers
Drankadvies:

Bereidingswijze

Pittige boerenkaasdip, proef het platteland van Nederland!


Stap 1
Snij de boerenkaas in blokjes doe deze in een pan. Voeg hier al roerend de crème fraîche en een scheutje wijn aan toe, totdat het een dipsaus is. Let op, laat het geheel niet koken.


Stap 2
Voeg geperste knoflook toe en breng de dipsaus op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout.


Stap 3
Serveer de dipsaus met bijvoorbeeld chips, sneetjes stokbrood, wortel of komkommer.


Stap 4
Knip wat tuinkers en strooi dit nog over de dipsaus. Eet smakelijk!

Tip van kaas.nl
Voeg in plaats van wijn wat appelsoep toe!

Dit recept is afkomstig van www.boerenkaas.nl