img

Penne, met broccoli, vijgen en provolone

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 125 gr pittige geraspte provolone kaas
  • 1 grote stronk broccoli
  • 1 geperste teen knoflook
  • 350 gr penne pasta
  • 10 gedroogde vijgen in reepjes
  • Olijfolie, extra vergine

BEREIDINGSWIJZE

Maak de broccoli schoon, en haal de roosjes los.
Houd een paar roosjes achter voor garnering.
Bak de roosjes in olijfolie en knoflook.
Haal de staafmixer door de broccoli en breng de ontstane creme op
smaak met wat peper en zout.
Kook de pasta slechts de helft van de aangegeven kooktijd en laat
dit uitlekken. Schep de pasta in een pan met een juslepel kookvocht
en de groentecreme. 
Kook dan de pasta verder gaar in de creme.
Voeg af en toe wat water toe als het nodig is.
Als de pasta gaar is zet het vuur uit en voeg de kaas en de
vijgenreepjes toe en nog een scheutje olijfolie.
Roer alles goed door elkaar.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd