Diner
6 personen
35 minuten

Peertjes, met geitenkaas

Ingredienten

  • 3 handperen
  • 18 plakjes jong belegen geitenkaas
  • 5 spices specerijen
  • 30 gr Serranoham

Bereidingswijze


Stap 1:

Verwarm de oven voor op 60°C. en droog hierin de ham totdat deze helemaal krokant is en verwerkt kan worden tot kruim. Verwarm daarna de oven op 160°C


Stap 2:

Snij de peren doormidden en verdeel elke helft in drieën. Verwijder het klokhuis en bestrooi de peren met de kruiden.


Stap 3:

Leg de peren op bakpapier in de oven en gaar ze ongeveer 8 tot 10 min in de oven.


Stap 4:

Haal ze eruit, leg de plakjes kaas erover en leg de peren met kaas nog even terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.


Stap 5:

Bestrooi voor het serveren de peren en de kaas met het gedroogde hamkruim.Let op: maak de peren niet te ver van te voren, omdat ze nog vocht loslaten na het garen.