Diner
6 personen
35 minuten

Peertjes, met geitenkaas

Ingredienten

  • 3 handperen
  • 18 plakjes jong belegen geitenkaas
  • 5 spices specerijen
  • 30 gr Serranoham

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 60°C. en droog hierin de ham totdat deze helemaal krokant is en verwerkt kan worden tot kruim. Verwarm daarna de oven op 160°C

Stap 2:
Snij de peren doormidden en verdeel elke helft in drieën. Verwijder het klokhuis en bestrooi de peren met de kruiden.

Stap 3:
Leg de peren op bakpapier in de oven en gaar ze ongeveer 8 tot 10 min in de oven.

Stap 4:
Haal ze eruit, leg de plakjes kaas erover en leg de peren met kaas nog even terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Stap 5:
Bestrooi voor het serveren de peren en de kaas met het gedroogde hamkruim.Let op: maak de peren niet te ver van te voren, omdat ze nog vocht loslaten na het garen.