Diner
4 personen
20 minuten

Peer, spek en Raclette kaas hapje

Ingredienten

  • Raclette-kaas (meer over deze kaas)

    Raclette Classique

    Raclette Classique
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 peren
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 pakje tuinkers

Bereidingswijze

Sweet and savoury. Dit hapje met peer, spek en Raclette kaas is een verrassende en superlekkere smaakcombinatie. Leuk als fingerfood, amuse of voorgerechtje.


Stap 1

Snijd de peer doormidden en haal de klok eruit. Snijd vervolgens in dunne plakjes van ongeveer 0,5-1 cm.  


Stap 2

Bak het ontbijtspek kort even voor tot het licht geschroeid is. Haal het dan uit de pan en snijd dan het ontbijtspek in ongeveer even grote stukken als de peerschijfjes.


Stap 3
Leg dan een ontbijtspek en peerschijfje om en om op elkaar als een sandwich opnieuw in de pan. Leg een plak Raclette kaas eroverheen en laat op licht vuur staan tot de kaas gesmolten is.


Stap 4
Strooi er nog wat tuinkers over op het bordje.

Tip van kaas.nl
Gebruik een prikkertje om het tot een geheel te houden en als fingerfood te serveren op je feestje.



Eet smakelijk!