Diner
4 personen
45 minuten

Pastagratin, met Brugge Rodenbach kaas

Ingredienten

  • 400 gr Brugge Rodenbach kaas (meer over deze kaas)

    Brugge Rodenbach

    Brugge Rodenbach
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 300 gr gekookte ham
  • 500 gr macaroni
  • 70 gr bloem
  • 5 dl volle melk
  • 3 witlof
  • 1 citroen
  • 50 gr boter
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat

Bereidingswijze

Deze pastagratin krijgt een robuust tintje door de Belgische bierkaas Rodenbach. Zeker een om te proberen!


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.


Stap 2
Maak een roux mengsel met de boter de bloem en de melk. De roux is een goede basis voor de saus.


Stap 3

Rasp Brugge Rodenbach kaas en voeg driekwart ervan toe aan de roux. Neem de pan van het vuur en voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak.


Stap 4

Snijd de witlof in grove stukken en snijd de ham. Voeg dit dan toe aan de roux, samen met de citroensap.


Stap 5

Kook de macaroni tot hij beetgaar is.


Stap 6
Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel. Strooi de overgebleven geraspte Brugge Rodenbach kaas over het mengsel. Laat het ongeveer 10-15 minuten bakken tot de kaas een goed knapperig laagje heeft gevormd.


Eet smakelijk!