img

Pasta salade tuinkruiden kaas, met zongedroogde tomaat

Lunch 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • Ca. 250 gram pasta (bv. trottolle)
  • 300 gram tuinkruiden kaas (Pittoresque),
  • 10 zongedroogde tomaten op olie,
  • 2 kleine rode uien, in dunne ringen gesneden
  • 4 eieren, hard gekookt, afgekoeld en gekookt, in vierengesneden
  • 1 handje basilicum, gewassen en grof gehakt
  • Voor de dressing: rasp en sap van 1 citroen (voor het raspengoed wassen), 2 eetlepels pesto rosso, 10 eetlepels olijfolie (olie van de zongedroogde tomaten), peper en zout uit de molen.

BEREIDINGSWIJZE

Pasta al dente koken, koud afspoelen, laten uitlekken in een
vergiet

Kaas : korstje eraf snijden en in korte reepjes snijden

Tomaten uit laten lekken (bewaar de olie voor de dressing) en
grof gehakt

Roer in een ruime kom de citroensap en rasp en de pesto door
elkaar. Roer er als laatst de olijfolie doorheen. Breng op smaak
met peper en zout.

Voeg aan de dressing de gekookte pasta, kaas en ui toe. Hussel
goed en laat ca. 5 minuten staan. Leg de pasta op een ruime schaal
en garneer met de rest van de ingrediënten.

Tip: Maak de salade met gekookte gnocchi i.p.v. pasta.

Tags: Zomerse kaas recepten, Kaas recepten, Pittoresque Tuinkruidenkaas, Anoek Lorjé

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd