img

Pasta, met spinazie, ham en Ricotta

Diner 4 personen 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 100 gram Ricotta
  • 100 gram Zanetti Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 100 gram gekookte ham, in reepjes
  • 1 kg wilde spinazie, goed gewassen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 vleestomaten
  • pasta voor 4 personen, soort naar keuze
  • olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Snipper de ui, pers de knoflook uit en doe beide in de pan met
de olijfolie.
Voeg de ham toe, smoor de spinazie mee tot deze gaar is en breng
op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten, snij het vruchtvlees
in blokjes en roer door de spinazie.
Giet het overtollige vet af en roer de Ricotta en 50 gram Parmesan
door het gerecht.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en roer deze
door het spinaziemengsel. Direct opdienen en serveer de rest van de
Parmesan er apart bij.

Tip:
Eventueel kan Ricotta vervangen worden door Huttenkase.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd