img

Pasta, met paddenstoelen, coquilles en Castello Black

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 25 g boter
  • 300 g paddenstoelen
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 250 ml witte wijn (chardonnay)
  • 375 ml slagroom
  • 75 g Castello Black
  • 225 ml water
  • 1 tl zoutgemalen peper
  • Coquilles:1 el olijfolie extra vierge
  • 12 grote coquilles (ca. 400 g)
  • ½ tl zoutgemalen peper
  • Pasta:500 g verse pasta (fettuccine)
  • 3 ¾ tl zout
  • 100 g peultjeshandjevol
  • verse dille en kervel

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de boter in een hapjespan tot het goudkleurig is.
Voeg de paddenstoelen toe, bak deze 5 minuten op middenhoog vuur tot ze goudkleurig zijn.
Voeg de witte wijnazijn en de witte wijn toe.
Laat de paddenstoelen 5 minuten al roerende koken op middenhoog vuur of totdat alle vloeistof bijna is opgenomen/verdampt.
Roer de slagroom, Castello Black, water, zout en peper door de paddenstoelenmix en verwarm dit goed.
Voeg op smaak peper of zout toe en houd de saus goed warm.

Coquilles:
Laat de olie goed heet worden in de pan.
Maak de coquilles goed droog en bestrooi ze met zout.
Bak de coquilles ongeveer 2 minuten aan iedere kant, 2,5 minuut als het grote coquilles zijn.

Pasta:
Breng water met zout aan de kook.
Plaats de pasta in het kokende water en kook het gedurende 2 minuten.
Na het koken uit laten lekken in een zeef.

Serveren:
Doe de pasta bij de paddenstoelenmix, samen met de peultjes.
Serveer de pasta op het bord en leg op ieder bord 3 coquilles.
Garneer met de verse kruiden.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van CastelloCheese.com

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd