img

Pasta, met paddenstoelen, coquilles en Castello Black

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 25 g boter
  • 300 g paddenstoelen
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 250 ml witte wijn (chardonnay)
  • 375 ml slagroom
  • 75 g Castello Black
  • 225 ml water
  • 1 tl zoutgemalen peper
  • Coquilles:1 el olijfolie extra vierge
  • 12 grote coquilles (ca. 400 g)
  • ½ tl zoutgemalen peper
  • Pasta:500 g verse pasta (fettuccine)
  • 3 ¾ tl zout
  • 100 g peultjeshandjevol
  • verse dille en kervel

BEREIDINGSWIJZE

Smelt de boter in een hapjespan tot het goudkleurig is.
Voeg de paddenstoelen toe, bak deze 5 minuten op middenhoog vuur tot ze goudkleurig zijn.
Voeg de witte wijnazijn en de witte wijn toe.
Laat de paddenstoelen 5 minuten al roerende koken op middenhoog vuur of totdat alle vloeistof bijna is opgenomen/verdampt.
Roer de slagroom, Castello Black, water, zout en peper door de paddenstoelenmix en verwarm dit goed.
Voeg op smaak peper of zout toe en houd de saus goed warm.

Coquilles:
Laat de olie goed heet worden in de pan.
Maak de coquilles goed droog en bestrooi ze met zout.
Bak de coquilles ongeveer 2 minuten aan iedere kant, 2,5 minuut als het grote coquilles zijn.

Pasta:
Breng water met zout aan de kook.
Plaats de pasta in het kokende water en kook het gedurende 2 minuten.
Na het koken uit laten lekken in een zeef.

Serveren:
Doe de pasta bij de paddenstoelenmix, samen met de peultjes.
Serveer de pasta op het bord en leg op ieder bord 3 coquilles.
Garneer met de verse kruiden.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van CastelloCheese.com

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd