img

Omelet, met lente-uitjes en boerenkaas

Diner 2 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 25 g boerenroomboter
  • 4 eieren
  • 3 el boerenmelk
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 3-4 el fijngesneden kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
  • 75 g jonge of jong belegen Goudse boerenkaas, grof geraspt

BEREIDINGSWIJZE

Verhit een koekenpan even, doe de boter er in en laat deze heet worden.
Klop de eieren met zout en peper en de melk in een kom met een vork door elkaar.
Klop niet te lang, het mengsel moet niet te goed gemengd zijn!
Roer de kruiden en de boerenkaas erdoor.
Schenk het eimengsel in de pan en roer het nog 3 keer door met een vork.
Bak de omelet snel op hoog vuur.
Maak, als de onderkant van de omelet begint te stollen, de randen van de omelet los.
Til de randen een beetje op en laat wat van het rauwe ei onder het gare ei lopen door de pan schuin te houden.
Als de omelet bijna gestold is, vouw dan een rand met een vork naar binnen en rol de omelet op, naar de andere kant van de pan.
Serveer hem direct.

Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd