Borrel
2 personen
30 minuten

Noord-Hollandse Gouda Kaas chips, met een tomaten salsa

Ingredienten

  • 4 plakken belegen Noord-Hollandse Gouda kaas
  • 4 augurken. (middelgroot, zoet/zuur)
  • 2 tomaten zonder vruchtvlees in blokjes
  • 8 gehalveerde olijven met knoflook
  • 2 el kleine zilveruitjes
  • 1 tl balsamico azijn
  • 3 el olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

Chips gemaakt van 100% kaas!


Stap 1
Snij de augurken in blokjes.


Stap 2
Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat, snij in blokjes en halveer de olijven.


Stap 3
Doe de bovenstaande ingrediënten in een kom met de zilveruitjes, balsamico azijn en olie en roer dit door elkaar. zet koud.


Stap 4
Steek met een ronde steker van ong. 6 tot 8 cm rondjes uit de plakken Noord-Hollandse Gouda kaas. 


Stap 5
Leg 2 rondjes op een vel bakpapier en leg deze voor 70 sec. in de magnetron van 900 w. Haal de rondjes uit de magnetron, leg ze op een stuk keukenpapier en laat ze afkoelen.

Om ze te bewaren zorg dat de chips goed droog zijn en sluit ze luchtdicht af.

Serveer de chips op een bord of plank met daarbij de tomaten salsa.