img

Salade van bloemkool en Noord Hollandse Gouda

Diner 1 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1/2 ijsbergsla handje veldsla
  • 1/8 bloemkool
  • 1 handje blauwe bessen en/of rozijntjes
  • een paar cherrytomaatjes
  • jonge Noord-Hollanse Gouda kaas (stukje)
  • verse kruiden (peterselie, rozemarijn)
  • 1 eetl. magere kwark/yoghurt
  • 1 eetl. Mayonaise
  • Croutons (kant en klaar of zelfgebakken van een oude boterham)

BEREIDINGSWIJZE

Maak van een ijsbergslablad een 'bakje' en doe daarin de gewassen veldsla
Bloemkool schoonmaken, snijden en bakken in een beetje olijfolie (±5 minuutjes) en over de veldsla verdelen
Blauwe bessen, rozijntjes en halve cherrytomaatjes erop
De jonge Noord-Hollandse Gouda in blokjes snijden en erover verdelen
Dressing maken van verse kruiden, kwark, mayo, zout en peper
Garneren met croutons
 
Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit de kookworkshop Kaas & Kids met Mathijs Vrieze

Meer RECEPTEN

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd