Borrel
4 personen
20 minuten

Minitosti, met Raclette Switzerland

Ingredienten

  • 6 sneetjes toastbrood, korsten verwijderd
  • 4 plakken Raclette Switzerland, in reepjes (meer over deze kaas)

    Raclette Classique

    Raclette Classique
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 plakken schouderham, ter grootte van de sneetjes brood
  • 8 plakken grisonvlees, gegrild
  • 1 handje jonge spinazieblaadjes
  • 4 plakken groenten (courgettes, rode paprika, ...), gegrild
  • 50 g boter
  • waterkers
  • rucola
  • kwarteleitjes
Drankadvies:

Bereidingswijze

Een Zwitsers feestje bij de borrel.


Stap 1
Verwarm de grill van de oven of het tosti-ijzer voor. Verwarm de boter op laag vuur in een stoofpan en schep regelmatig het witte schuim van de boter. Bestrijk met een bakkerskwast beide kanten van de sneetjes brood met boter.


Stap 2
Plaats een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele reepjes raclettekaas, plaats hierop een plak ham en vervolgens een plak Raclette Switzerland en eindig met een snee brood.

- Plaats een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele reepjes raclettekaas, plaats hierop plakjes grisonvlees, jonge spinazieblaadjes, vervolgens reepjes Raclette Switzerland en eindig met een snee brood.

- Plaats een snee brood op het werkblad, bestrooi met enkele reepjes Raclette Switzerland, plaats hierop de gegrilde groenten, vervolgens reepjes Raclette Switzerland en eindig met een snee brood.


Stap 3
Druk de tosti’s licht aan. Plaats ze ongeveer 7 minuten onder de grill of 4 minuten in het tosti-ijzer totdat ze goudbruin zijn.


Stap 4
Snij de tosti’s in 4. Zet ze vast met houten spiesjes. Garneer met rucola, waterkers en gebakken kwarteleitjes.

Tip:
Boter verdraagt slecht hoge temperaturen want de caseïne in de boter heeft een laag verbrandingspunt. Door de boter op lage temperatuur te smelten, worden de vetten, de caseïne en de melkwei gescheiden. Als je de casseïne en de wei uit de gesmolten boter haalt, kan de boter beter hoge temperaturen verdragen.