Dessert
8 personen
120 minuten

Meringuetaart, met mascarpone en aardbeien

Ingredienten

  • 5 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • 200 gr aardbeien
  • 125 gr blauwe bessen
  • 100 gr hazelnoten
  • 500 gr mascarpone
  • 2 tl kaneel
  • 1 el citroensap 16 gr vanillesuiker

Bereidingswijze

Toetje met mascarpone maken? Deze feestelijke taart is heerlijk luchtig en heeft een lekker krokantje van de hazelnoten. Ideaal voor kerst of voor een dinertje.


Stap 1

Verwarm de oven voor op 100 graden. Splits het eiwit van het eigeel. Het eigeel is in dit recept niet nodig. Zorg voor een vetvrije kom en mixer. Klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker in delen toe en klop totdat het eiwit glanst. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier en maak een cirkel van 20 cm en 24 cm met het eiwit. Bak dit 90 minuten. Laat de meringues vervolgens afkoelen in de oven met de deur op een kier.


Stap 2

Verhit een droge koekenpan en rooster de hazelnoten. Was het fruit en snijd de aardbeien in vieren. Meng de mascarpone met de vanillesuiker, citroensap en kaneel. Mix tot een luchtig geheel.


Stap 3

Verdeel de mascarpone over de bovenkant van de meringues. Leg de grootste meringue op een schaal en decoreer met een deel van het fruit en de hazelnoten. Plaats de kleinere merengue op de grotere en decoreer ook deze met het fruit en de hazelnoten.


Eet smakelijk!