Dessert
4 personen
30 minuten

Mascarpone-mousse en Tête de Moine op bladsla

Ingredienten

  • Mascarpone-mousse:
  • 1 stengel bladselderij
  • 2 groene olijven, ontpit en fijn gehakt
  • 1/2 knoflookteentje, geperst
  • 2 el mascarpone
  • 5 el zure room
  • 1 el raapolie
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl Worcestersaus
  • een beetje tabasco, zout
  • rode en groene lollo lattughino
  • 12 Tête de Moine-rozetten (meer over deze kaas)

    Tête de Moine

    Tête de Moine
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
Drankadvies:

Bereidingswijze

Mascarpone-mousse


Stap 1

Voor de mousse bladselderij in kleine stukjes snijden en met de overige ingrediënten mengen. Koud wegzetten.


Stap 2

Voor de zure roomsaus alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen.


Stap 3
 
Sla met de saus mengen en op borden verdelen. Mousse met twee theelepels uitsteken en samen met de Tête de Moine-rozetten erop schikken