Diner
4 personen
60 minuten

Maïsquiche

Ingredienten

  • 1 vierkant bakblik van 22x22 cm of 1 ronde plaat 26 cm.
  • 5 dl melk
  • 4 dl water
  • 1 tl zout
  • 120 gr maïsgriesmeel, fijn
  • 120 gr maïsgriesmeel, middel
  • 1-2 rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 EL gedroogd eekhoorntjesbrood, ingeweekt, afgedropen, in stukken gesneden
  • 150 pikante Tilsiter, in plakken gesneden (meer over deze kaas)

    Tilsiter

    Tilsiter
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 70 gr luchtgedroogde schijven spek, in 5 cm brede stukken gesneden
  • 10 salieblaadjes
  • Zwarte peper uit de molen
Drankadvies:

Bereidingswijze

Heerlijke maisquiche


Stap 1

Melk, water en zout aan de kook brengen. Maïs al roerende toevoegen en dan regelmatig roerend 10 minuten zacht laten koken.


Stap 2

Maïsbrij op de koud afgespoelde plaat 2 cm dik uitstrijken, de rand iets optrekken en alles laten afkoelen.


Stap 3

Voor het beleg alle ingrediënten tot en met het spek mengen en over de maïs verdelen. Salie erover strooien en op smaak brengen.


Stap 4

Onderin de tot 210 °C voorverwarmde oven ca. 30-40 minuten bakken.