img

Maïsquiche

Diner 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 vierkant bakblik van 22x22 cm of 1 ronde plaat 26 cm.
  • 5 dl melk
  • 4 dl water
  • 1 tl zout
  • 120 g maïsgriesmeel, fijn
  • 120 g maïsgriesmeel, middel
  • Beleg:
  • 1-2 rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 EL gedroogd eekhoorntjesbrood, ingeweekt, afgedropen, in stukken gesneden
  • 150 pikante Tilsiter, in plakken gesneden
  • 70 g luchtgedroogde schijven spek, in 5 cm brede stukken gesneden
  • 10 salieblaadjes
  • zwarte peper uit de molen

BEREIDINGSWIJZE

1. Melk, water en zout aan de kook brengen. Maïs al roerende toevoegen en dan regelmatig roerend 10 minuten zacht laten koken.
2. Maïsbrij op de koud afgespoelde plaat 2 cm dik uitstrijken, de rand iets optrekken en alles laten afkoelen.
3. Voor het beleg alle ingrediënten tot en met het spek mengen en over de maïs verdelen. Salie erover strooien en op smaak brengen.
4. Onderin de tot 210 °C voorverwarmde oven ca. 30-40 minuten bakken.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd