img

Macaronimuffins, met ham en Gruyère AOP

Borrel 12 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • Bechamel van Gruyère AOP:
  • 2 EL boter
  • 2 el bloem
  • 3 dl melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt
  • 250 g macaroni, gekookt, uitgelekt
  • 175 g schouderham, in blokjes
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • takjes platte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

1. Bechamel van Gruyère AOP: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een houten spatel tot een glad mengsel. Gaar nog 3 minuten op zacht vuur. Voeg beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg zout en peper toe. Gaar nog 3 minuten, totdat de bechamel aan de lepel kleeft. Voeg de Gruyère AOP toe.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de macaroni, de bechamel van Gruyère AOP, de blokjes ham en de eieren. Verdeel dit mengsel over muffinvormen. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak ongeveer 8 minuten in de oven.

3. Haal de muffins uit de vormen. Verdeel over de borden. Garneer met platte peterselie.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd