img

Macaronimuffins, met ham en Gruyère AOP

Borrel 12 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • Bechamel van Gruyère AOP:
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 dl melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 g Gruyère AOP, geraspt
  • 250 g macaroni, gekookt, uitgelekt
  • 175 g schouderham, in blokjes
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 50 g Gruyère AOP, geraspt
  • takjes platte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

1. Bechamel van Gruyère AOP: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer met een houten spatel tot een glad mengsel. Gaar nog 3 minuten op zacht vuur. Voeg beetje bij beetje al kloppend de melk toe. Voeg de nootmuskaat toe. Voeg zout en peper toe. Gaar nog 3 minuten, totdat de bechamel aan de lepel kleeft. Voeg de Gruyère AOP toe.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de macaroni, de bechamel van Gruyère AOP, de blokjes ham en de eieren. Verdeel dit mengsel over muffinvormen. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak ongeveer 8 minuten in de oven.

3. Haal de muffins uit de vormen. Verdeel over de borden. Garneer met platte peterselie.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd