img

Lunch kaasplank, met Arla Apetina & artisjokharten

Lunch 4 - 6 personen 5 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 stuks Chaource
  • 300 g Pittoresque mosterd kaas
  • 1 pot Arla Apetina blokjes in olie 200 g
  • Castelli magor
  • 2 eetlepels artisjokharten in olie
  • sap van ½ limoen
  • Peper uit de molen

BEREIDINGSWIJZE

Omschrijving

Een mooie kaasplank met diverse heerlijk kaasjes uit verschillende Europese landen.

- Chaource is een zeer jonge witte korstkaas met een zachte smaak.

- Pittoresque mosterdkaas is een Hollands goudse kaas met mosterdzaadjes.

- Castelli Magor is een Italiaanse kaas, die is samengesteld uit twee zeer verschillende soorten kaas, Mascarpone en Gorgonzola.

- Arla Apetina zijn blokjes frisse, witte, Deense kaas.

Maken:

Laat de Arla Apetina blokjes en de artisjok harten uitlekken. Snij de artisjok harten zo nodig kleiner. Voeg alles samen en breng op smaak met het sap van de limoen en wat peper.
Leg alle soorten kaas op een plank en serveer de salade erbij.

Serveer tips


Tip: Probeer de Arla Apetina ook als salade in combinatie met zongedroogde tomaten en verse basilicum.

Wijnadvies: de kazen op deze plank zijn licht, maar de magor heeft ook een vetje. De magor is een samengestelde kaas en kan door de vette mascarpone wel een stevige wijn gebruiken, bijvoorbeeld een gekoelde Chardonnay.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd