img

Linzensalade, met Chaource

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • 200 gr linzen
  • 4 rode uien
  • 4 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • vers gemalen peper
  • 4 kleine bouillonblokjes
  • 4 eetlepel rode wijnazijn
  • olijfolie
  • 300 gr Chaource, in plakjes gesneden.

BEREIDINGSWIJZE

Deze salade bevat geen sla, maar wel linzen en Chaorce kaas. Een
heerlijk gerecht om te serveren in combinatie met groene salade en
grof bruin brood

Aan de slag:

Marineer de linzen vooraf 3 uur in een mengsel van (ruim)
water, fijn gesneden gember, een teentje knoflook en een
laurierblaadje.

Breng na het marineren het mengsel aan de kook en voeg de
bouillonblokjes toe.

Kook de linzen met de deksel erop zachtjes gaar in ongeveer 30
minuten.

Snijd de rode uien in dunne halve ringen en bak ze goudbruin op
een matig vuurtje.

Voeg na een paar minuten de tijm en rozemarijn toe en wat vers
gemalen peper.

Controleer na een half uur of de linzen gaar zijn.

Als het goed is zit er geen vocht meer bij de linzen en is al
het water opgenomen door de linzen of verdampt. Mocht er wel nog
vocht over zijn, giet dit dan eerst af.

Zet het vuur onder de uien uit en blus deze af met de
rodewijnazijn.

Voeg daarna de linzen toe en roer alles goed door.

Verdeel de linzen over vier borden en leg de plakken Chaource
erbij.

Meer RECEPTEN

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd