Diner
4 personen
36 minuten

Lenterösti's van aardappel, wortel en Appenzeller®

Ingredienten

  • 2 sjalotten, in partjes
  • 1 + 1 el boter
  • 500 gr aardappels, geschild, grof geraspt
  • 150 gr wortels, geraspt
  • 100 gr Appenzeller®, geraspt (meer over deze kaas)

    Appenzeller

    Appenzeller
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Ja
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 tl olijfolie
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Lenterosti's met Appenzeller


Stap 1

Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.


Stap 2

Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller®, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.


Stap 3

Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.



Stap 4

Hou de rösti's warm in een op 80 °C voorverwarmde oven.