img

Lenterösti's van aardappel, wortel en Appenzeller®

Diner 4 personen 36 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2 sjalotten, in partjes
  • 1 + 1 el boter
  • 500 g aardappels, geschild, grof geraspt
  • 150 g wortels, geraspt
  • 100 g Appenzeller®, geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 tl olijfolie
  • zout, peper
  • Garnituur:
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt

BEREIDINGSWIJZE

1. Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.
2. Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller®, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.
3. Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.

Hou de rösti's warm in een op 80 °C voorverwarmde oven.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd