img

Lekker Borrel kaasplankje

Borrel 4 personen 10 minuten

INGREDI√čNTEN

  • Brugge Blomme
  • Cambozola
  • Lutjewinkel 1916

BEREIDINGSWIJZE

Kaasplankje voor de borrel serveren? We raden deze kazen aan, ze zijn namelijk superlekker (voor iedereen) en voor elke gelegenheid geschikt! Romig, ziltig, zoetig, zacht en een klein blauwader pikantje: Alle smaken zijn aanwezig!


Stap 1
Kies je kazen. De Lutjewinkel 1916 is een Noord-Hollandse Gouda die robuust en pikant is van smaak. Super te combineren met een zachte, romige blauwader: de Cambozola. (Leuk feitje: deze kaas heeft een Duitse komaf!). De Brugge Blomme is een Belgische half-harde kaas, één van Belgisch beste kaaswaren.


Stap 2
Kies je vruchten. Met de blauwe bessen, druiven en vijgen zit je altijd goed. Deze geven een fijne zoete toevoeging aan de romigheid van de kazen. 


Stap 3
Kies je noten. Amandelen zijn heerlijk, en de walnoten lekker robuust. (Leuk feitje: de noten neutraliseren de smaak, zo kun je beter de verschillende kaasjes proeven). 


Stap 4
Kies je dip. De stroop is vooral lekker om de oude Gouda in te dippen.