img

Leerdammer kaasfondue

Diner 4 personen 25 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 teentje knoflook
  • 2,5 deciliter droge witte wijn
  • 250 gr Leerdammer Original
  • 250 gr Gruyère
  • 2 eetlepels maïzena
  • Pepernoot
  • Muskaat
  • Stokbrood

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de korst van de Leerdammer en Gruyère en rasp deze
grof.
Halveer de knoflook en wrijf hiermee de binnenzijde van de
fonduepan in.
Breng de wijn in de fonduepan aan de kook.
Draai het vuur lager en roer de geraspte kaas in gedeelten met een
houten lepel door de wijn totdat alle kaas gesmolten is.
Roer de maïzena los met slagroom en roer de kruiden en het
maïzenapapje door de gesmolten kaas.
Laat het geheel nog 2 a 3 minuten doorkoken tot de fondue goed
gebonden is.
Breng de kaasfondue op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven af volgens de
gebruiksaanwijzing.
Prik stukjes brood aan de fonduevorken en doop deze vervolgens in
de smakelijke kaasfondue.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd