img

Krokante Neufchâtel, met room en fijne kruiden

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 in dunne plakjes gesneden Neufchâtel
  • 125 ml geklopte room
  • 2 eetl fijngehakte kruiden (dragon, kervel, bieslook...)
  • 360 gr zachte roomboter
  • 250 gr verse spinazie zonder de nerven
  • Zout en peper
  • 1 knoflookteentje
  • 8 blaadjes rijstpapier
  • 1 geklopt ei met een snuifje zout
  • 3 eetl olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Zoekt u iets unieks voor Valentijn? Of heeft u gewoon een hart
voor koken? Probeer dan eens deze hartvormige kaas uit Normandië;
een regio doe bekend staat om zijn lekkere producten.

Aan de slag:

Klop de helft van de slagroom en voeg er de helft van de fijne
kruiden aan toe. Koel houden in de koelkast!

Laat de boter smelten in een kookpan.

De spinazie met peper en zout bestrooien, in de pan doen en
laten garen op een middelmatig vuurtje.

Roer de spinazie door met een vork waarop een knoflookteentje
geprikt zit.

Snijd uit elk rijstblaadjes 2 schijven van 24 cm
doorsnede.

Klop het ei los en wrijf 4 schijven rijstpapier goed in met ei.

2e schijf erop aanbrengen.

1/4 deel van de spinazie in het midden van de schijf
leggen, met Neufchâtel sneetjes bedekken en er een lepel
geklopte room aan toevoegen.

De randen van de rijstblaadjes nu een voor een omvouwen,
aanduwen en met eigeel bestrijken, om de vulling volledig in een
vierkant pakketje in te sluiten.

Op een middelmatig vuur voldoende vet of de olie verwarmen in
een pan en de schijven laten kleuren, aan 1 kant.

Laten afdruipen op absorberend papier.

De krokantjes schikken op (voorverwarmde) borden met rondom
een rand van kruidenroom.

En nu zo snel mogelijk opdienen!


Eet smakelijk!

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd