img

Kleurenpalet, met Boursin

Borrel 6 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • Witlofbootjes
  • Boursin Knoflook & Fijne kruiden
  • 2 a 3 kleine stronken witlof
  • gekneusde roze peperkorrels
  • platte peterselie
  • Kerstomaatjes
  • Basilicum
  • 350 gram kerstomaatjes
  • verse peper
  • Provencaalse kruiden
  • Rolletjes van gerookte zalm
  • 200 gram gerookte zalm
  • Versgemalen peper

BEREIDINGSWIJZE

Witlofbootjes
Maak de witlofstronkjes schoon en pel de blaadjes los. Neem
een witlofblaadje en smeer er in het midden een royale portie
Boursin op. Werk het af met enkele gekneusde roze peperbolletjes.
Roze peper is fijn van smaak en het geeft wat kleur aan het geheel.
Garneer eventueel met wat platte peterselie.

Kerstomaatjes
Snijd de kerstomaatjes doormidden. Smeer op de ene helft
een laagje van ongeveer 1 cm Boursin , bestrooi met wat versgemalen
peper en een klein beetje zout. Leg daarbovenop een blaadje
basilicum en dek het met de andere helft van het kerstomaatje af.
Prik alles vast met een cocktailprikker. Bestrooi de tomaatjes met
wat Provençaalse kruiden.

Rolletjes van gerookte zalm
Leg de zalm op huishoudfolie. Bestrijk de plakjes gerookte
zalm met een laagje Boursin en geef over het geheel een flinke
draai van de pepermolen. Rol de zalm daarna stevig op met het folie
eromheen leg het een half uur in de vriezer. Snijd er plakjes
van ongeveer 1 cm van (zeker niet dikker). Garneer de opgerolde
plakjes zalm met een takje dille of ander tuinkruid en serveer als
lepelhapje of op een cocktailprikker.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd