img

Kippenborst-kaasrolletjes, met appel-sjalottengroente

Diner 4 personen 40 minuten

INGREDIËNTEN

  • Tandenstokers of spiesjes om vast te zetten
  • 4 kippenborsten, elk ca. 130 g
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 120 g pikante Tilsiter, in dunne plakken gesneden
  • 12 plakjes 'Rohessspeck' of boerenspek
  • braadboter of braadcrème
  • Groente:
  • 1 EL suiker
  • 1 EL boter
  • 250 g sjalotten, in plakjes gesneden
  • 300 g appels, bijv. cox orange, klokhuizen verwijderd, in plakken gesneden.
  • 0,5 dl appelwijn of kippenbouillon
  • ½ EL balsamicoazijn

BEREIDINGSWIJZE

1. Kippenborst overlangs horizontaal insnijden, niet helemaal doorsnijden. Openklappen, zodat een dubbel zo groot filet ontstaat. Met vershoudfolie beleggen, met een zware braadpan platslaan. Vlees kruiden, met kaas beleggen en overlangs oprollen. 3 plakjes spek vlot erom wikkelen, met tandenstokers of spiesjes vastzetten.
2. Kippenborst in de hete braadpan rondom 15 minuten braden.
3. Groente: Suiker in een grote chroomstalen braadpan lichtbruin karamelliseren. Boter toevoegen, smelten. Sjalotten toevoegen, afgedekt bij geringe hitte 5 minuten fruiten. Appel toevoegen, even meefruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 5-10 minuten net gaar laten sudderen. Balsamico toevoegen, kruiden.
4. Kippenborst met groente op voorverwarmde borden schikken.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd