Diner
4 personen
40 minuten

Kippenborst-kaasrolletjes, met appel-sjalottengroente

Ingredienten

  • Tandenstokers of spiesjes om vast te zetten
  • 4 kippenborsten, elk ca. 130 g
  • peper
  • 120 g pikante Tilsiter, in dunne plakken gesneden (meer over deze kaas)

    Tilsiter

    Tilsiter
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 12 plakjes 'Rohessspeck' of boerenspek
  • braadboter of braadcrème
  • 1 el suiker
  • 1 el boter
  • 250 g sjalotten, in plakjes gesneden
  • 300 g appels, bijv. cox orange, klokhuizen verwijderd, in plakken gesneden.
  • 0,5 dl appelwijn of kippenbouillon
  • ½ el balsamicoazijn
Drankadvies:

Bereidingswijze

Verwen je smaakpapillen met deze verrassende combinatie van malse kippenborst en romige kaas!


Stap 1
Snijd de kippenborst overlangs horizontaal in. Zorg ervoor dat je hem niet helemaal doorsnijdt. 



Stap 2
Klap de de filets open zodat er een dubbel zo groot oppervlak ontstaat. Beleg ze met vershoudfolie en sla de filets plat met een zware braadpan.



Stap 3
Bestrooi de filets met peper en beleg met de kaas. Rol de filets vervolgens overlangs op, rol de plakjes spek erom en zet vast met een tandenstoker of spiesje.



Stap 4
Braad de kippenborst 15 minuten rondom in een hete braadpan.


Groente

Stap 1
Karamelliseer de suiker in een grote chroomstalen braadpan tot deze lichtbruin is. 



Stap 2
Voeg de boter toe en wacht tot deze gesmolten is.



Stap 3 
Voeg de sjalotten toe en fruit deze gedurende 5 minuten op middelmatig vuur met de deksel op de pan. 



Stap 4
Voeg de appel toe en laat even mee fruiten. 


Stap 5
Blus het geheel vervolgens af met de wijn of bouillon en laat gedurende 5 à 10 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de balsamico en de kruiden toe


Stap 6
Serveer de kippenborst samen met de groente op voorverwarmde borden.