img

Kip Chaource

Diner 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 hele scharrelkip
  • 2 dl water
  • 400 gr kleingesneden kastanjechampignons
  • 4 grofgesneden bosuitjes
  • 2 eetl bloem
  • Het stoofvocht van de kip
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 gr chaource
  • Stukjes fijngesneden peterselie
  • 2 pasteibakjes
  • Spruitjes

BEREIDINGSWIJZE

Een Franse kip moet vooral lekker zijn; zoals in dit recept met
Chaource kaas. De rechten van deze minder bekende, Franse
schimmelkaas is pas sinds de jaren '70 beschermd, waardoor
gerechten relatief 'nieuw' zijn. Des te meer reden om dit product
te leren kennen en aan uw lijst van specialiteiten toe te
voegen.

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bruin de boter in een pan en bak de met peper en zout
bestrooide kip rondom rustig bruin.

Schep nu 2 eetlepels van het braadvet in een aparte
koekenpan.

Schenk 2 dl water bij de kip en laat de kip onder het deksel
een uur stoven.

Laat de champignons een paar minuten, met de uitjes in het
braadvet slinken.

Schep af en toe om.

Zet het mengsel op een hoger vuur en meng al roerend de bloem
erin totdat een mooie droge massa ontstaat. Even laten staan en
roeren.

Voeg zodra het wit van de bloem verdwenen is, beetje bij
beetje, het stoofvocht van de kip toe terwijl je constant blijft
roeren. Er ontstaat een gladde massa (basis voor ragout).

Voeg daarna de crème fraîche toe en roer goed door.Laat het
geheel even doorsudderen.

Doe nu ook de Chaource erbij en totdat deze in de saus smelt.
Laat het geheel niet meer koken!

Roer het goed om en voeg de peterselie toe.

Bak intussen de pasteibakjes 10 minuten in de oven.

Kook de spruitjes in een open pan met ruim water net gaar.

Vul de pasteibakjes met de ragout en schep de overgebleven
ragout op een schaal.

Leg de kip op de schaal en zet deze op tafel.

Zet op elk bord een pasteibakje en schep de spruitjes
eromheen.

Eet smakelijk!

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd