Diner
4 personen
30 minuten

Kip Saltimbocca, met prosciutto en Appenzeller®

Ingredienten

  • 2 kipfilets overlangs in 4 gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 plakjes Appenzeller®
  • 8 salieblaadjes
  • 4 plakjes rauwe ham
  • peper en zout

Bereidingswijze

Heerlijke kip Saltimbocca, deze moet je proberen!


Stap 1

Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Bak 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.


Stap 2

Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller® en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.


Stap 3

Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes in 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.


Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig van Emmi