Diner
4 personen
60 minuten

Kalfsvleesrol, met champignons, cheddar en salie

Ingredienten

  • 1 kg kalfsvleespoot rond
  • 100 gr chantarellepaddestoelen
  • 5 sneetjes prosciutto
  • 75 gr Castello® Mature Cheddar (meer over deze kaas)

    Castello Extra Matured Cheddar

    Castello Extra Matured Cheddar
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • slagers touw
  • 150 gr chantarellepaddestoelen
  • een handvol pijnboompitten
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 500 gr zwarte Italiaanse kool (1 bos)
  • 30 gr boter
  • Basilicum

Bereidingswijze


Stap 1:

Snijd het been in de lengte open - doe dit meerdere keren tot je een heel stuk vlees hebt ca. 1 cm dik. Zorg ervoor dat het vlees niet uit elkaar valt.


Stap 2:

Verdeel het kalfsvlees uit en dek af met een laagje prosciutto.


Stap 3:

Spoel de champignons en hak ze in kleine stukjes.


Stap 4:

Hak de knoflook fijn en rasp de Castello Mature Cheddar.


Stap 5:

Strooi de knoflook, champignons, salieblaadjes, zout en peper over het vlees.


Stap 6:

Rol het vlees op en bind strak met touw.


Stap 7:

Verhit olie in een braadpan en laat het vlees aan alle kanten bruin worden en braad het vervolgens in een voorverwarmde oven (150 °C) gedurende ca. 30-35 minuten


Stap 8:

De kooktijd zal enigszins variëren afhankelijk van de dikte van de rol. De rol in dit recept is relatief dun. Voor de zekerheid kunt u de temperatuur controleren met een vleesthermometer. Wanneer het een kerntemp bereikt van 56-57 ° C is het tijd om het eruit te halen. Het moet net iets roze zijn als het klaar is met rusten.


Stap 9:

Laat het braadstuk 10-15 minuten rusten nadat u het uit de oven hebt gehaald. Hiermee wordt het kookproces beëindigd.



Stap 10:

Voor het bijgerecht: begin met het zorgvuldig roosteren van de pijnboompitten op een droge pan. Haal ze van het vuur als ze goudbruin beginnen te worden.



Stap 11:

Smelt de boter dan in een pan en voeg de gespoelde champignons toe als de boter is gesmolten. Kook ze ongeveer 5 minuten.



Stap 12:

Voeg de hele cherrytomaatjes en de kool toe na het verwijderen van de grofste stukken. Kook nog 5 minuten. De kool moet nog een kleine bite hebben.



Stap 13:

Schik de groenten voorzichtig op een schotel en bestrooi met de pijnboompitten.



Stap 14:

Leg de plakjes kalfsbrood bovenop en garneer met verse basilicum en salie.