Bereidingswijze
Stap 1:
Snijd het been in de lengte open - doe dit meerdere keren tot je een heel stuk vlees hebt ca. 1 cm dik. Zorg ervoor dat het vlees niet uit elkaar valt.
Stap 2:
Verdeel het kalfsvlees uit en dek af met een laagje prosciutto.
Stap 3:
Spoel de champignons en hak ze in kleine stukjes.
Stap 4:
Hak de knoflook fijn en rasp de Castello Mature Cheddar.
Stap 5:
Strooi de knoflook, champignons, salieblaadjes, zout en peper over het vlees.
Stap 6:
Rol het vlees op en bind strak met touw.
Stap 7:
Verhit olie in een braadpan en laat het vlees aan alle kanten bruin worden en braad het vervolgens in een voorverwarmde oven (150 °C) gedurende ca. 30-35 minuten
Stap 8:
De kooktijd zal enigszins variëren afhankelijk van de dikte van de rol. De rol in dit recept is relatief dun. Voor de zekerheid kunt u de temperatuur controleren met een vleesthermometer. Wanneer het een kerntemp bereikt van 56-57 ° C is het tijd om het eruit te halen. Het moet net iets roze zijn als het klaar is met rusten.
Stap 9:
Laat het braadstuk 10-15 minuten rusten nadat u het uit de oven hebt gehaald. Hiermee wordt het kookproces beëindigd.
Stap 10:
Voor het bijgerecht: begin met het zorgvuldig roosteren van de pijnboompitten op een droge pan. Haal ze van het vuur als ze goudbruin beginnen te worden.
Stap 11:
Smelt de boter dan in een pan en voeg de gespoelde champignons toe als de boter is gesmolten. Kook ze ongeveer 5 minuten.
Stap 12:
Voeg de hele cherrytomaatjes en de kool toe na het verwijderen van de grofste stukken. Kook nog 5 minuten. De kool moet nog een kleine bite hebben.
Stap 13:
Schik de groenten voorzichtig op een schotel en bestrooi met de pijnboompitten.
Stap 14:
Leg de plakjes kalfsbrood bovenop en garneer met verse basilicum en salie.