Borrel
4 personen
20 minuten

Kabeljauwpasteitjes, met walnoten en Port Salut

Ingredienten

  • 4 pasteibakjes
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 185 gr Port salut (meer over deze kaas)

    Port Salut

    Port Salut
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 granny smith appel
  • 1 eetlepel gehakte walnoten
  • 2 eetlepel dille
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels Boursin Cuisine

Bereidingswijze

Serveer eens iets anders, serveer kabeljauwpasteitjes met walnoten en Port Salut!


Stap 1
Plaats de pasteibakjes op een bakplaat en laat de oven voorverwarmen op 180?C. Hak vervolgens de sjalotjes fijn en snij de kabeljauwfilet en Port Salut in kleine stukjes.


Stap 2
Verwarm de boter in een sauspan en fruit vervolgens de sjalot samen met de kabeljauw gedurende 4 minuten en roer het geheel constant door. Verwarm de pasteibakjes ondertussen in het midden van de voorverwarmde oven.


Stap 3
Snijd een appel in reepjes, hak de kruiden fijn en meng deze met de walnoten door elkaar. Roer tevens de kappertjes door de gestoofde vis. En schep hier tenslotte de roomkaas en Port Salut blokjes door en maak het geheel op smaak door het toevoegen van versgemalen peper en zout.


Stap 4
Schep de kabeljauwragout in de warme pasteibakjes en serveer het appel- en dillemengsel er apart bij. Geniet ervan!