img

Kaastriffle

Dessert 6 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • Diverse soorten kaas bv.: brie, cheddar, pesto kaas (Pittoresque), Fourmé d’Ambert, gruyère, roomkaas of verse geitenkaas (Bettine), belegen Noord Hollandse kaas (ook voor de kaaseitjes bovenop), mini mozzarella balletjes.
  • 2 sneetjes stevig donker brood
  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 2 el noten
  • 3 el zuidvruchten bv gedroogde abrikozen
  • 2 takken verse tijm
  • Peper uit de molen

BEREIDINGSWIJZE

Roer de geitenkaas los en vul er een spuitzak mee. Snij de gekozen kazen in plakken. Laat enkele mozzarella bolletjes uitlekken. Steek uit de Noord Hollandse kaas paaskaaseitje(s), als garnering bovenop.
Begin met de zachte geitenkaas. Spuit dit onderop. Maak de triffle verder af door afwisselende lagen kaas/brood/zuidvruchten in de vorm te leggen. Eindig met de geitenkaas en strijk dit glad. Versier de bovenkant met mini mozzarella, kaaspaaseitjes, tijm, noten, peper.

Extra nodig: een ruime glazen schaal of meerdere kleine glazen/potjes, spuitzak, ovale steker
Belangrijk: de hoeveelheid te gebruiken kaas is afhankelijk van de inhoud van de schaal of potjes. Dit kun je het makkelijkste opmeten door eerst je vorm-(en) te bepalen. Vervolgens giet je daar water in tot zover je de vorm met kaas wil vullen. Het water giet je terug in een maatbeker en je weet hoeveel kaas er in zal komen. Voor de vorm op de foto heb ik ca.750 gr gebruikt.
Stem de smaken af op elkaar. Vraag indien gewenst advies bij je kaas speciaalzaak.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd