img

Kaassoep, met Brugge belegen

Diner 4 personen 135 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400g Brugge belegen geraspt
  • 2 dikke uien
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 100g Brugge boter
  • 1/2 bleekselderij
  • 1/2 liter halfvolle melk
  • 1 liter sterke kippenbouillon
  • 1 witten van prei, peper en zout
  • Handje geschaafde wortel

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de bleekselderij, prei, bieslook en bosui in stukken en roerbak deze in de boter.

Voeg de bouillon en melk toe en laat 45 minuten sudderen.

Laat deze hete soep in een soepmixer op hoge kracht draaien en voeg er 300g geraspte kaas aan toe.

Dien de soep op met wat geraspte kaas, handje geschaafde wortel en soepstengels.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd