img

Kaassoep, met Brugge belegen

Diner 4 personen 135 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 400g Brugge belegen geraspt
  • 2 dikke uien
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 100g Brugge boter
  • halve bleekselderij
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 1 l sterke kippenbouillon
  • 1 prei
  • Handje geschaafde wortel
  • peper (snufje)
  • zout (snufje)

BEREIDINGSWIJZE

Soep voor de echte kaaskop

Stap 1
Snijd de bleekselderij, prei, bieslook en bosui in stukken en roerbak deze in de boter.

Stap 2
Voeg de bouillon en melk toe en laat 45 minuten sudderen.

Stap 3
Laat deze hete soep in een soepmixer op hoge kracht draaien en voeg er 300g geraspte kaas aan toe.

Stap 4
Dien de soep op met wat geraspte kaas, handje geschaafde wortel en soepstengels.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd