Diner
4 personen
135 minuten

Kaassoep, met Brugge belegen

Ingredienten

  • 400g Brugge belegen geraspt (meer over deze kaas)

    Brugge Belegen

    Brugge Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 dikke uien
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 100g Brugge boter
  • halve bleekselderij
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 1 l sterke kippenbouillon
  • 1 prei
  • Handje geschaafde wortel
  • peper (snufje)
  • zout (snufje)

Bereidingswijze

Soep voor de echte kaaskop


Stap 1
Snijd de bleekselderij, prei, bieslook en bosui in stukken en roerbak deze in de boter.


Stap 2
Voeg de bouillon en melk toe en laat 45 minuten sudderen.


Stap 3
Laat deze hete soep in een soepmixer op hoge kracht draaien en voeg er 300g geraspte kaas aan toe.


Stap 4
Dien de soep op met wat geraspte kaas, handje geschaafde wortel en soepstengels.