img

Kaasplankje, met witte korstkaas

Borrel 6 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • “Brie de Meaux AOP” “Gaslonde” “Brie de Meaux AOP Saint Simeon AOP” “Casatica di Bufala” “Jean de Brie”

BEREIDINGSWIJZE

De meest bijzondere en lekkere witte korstkazen voor jou geselecteerd:

De Brie de Meaux AOP is de oervader van alle briesoorten. Deze Franse kaas (Ile de France) wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft een pittige robuuste smaak vol karakter. Deze brie is op zijn best bij volledige rijping als het zuivel smeerbaar zacht is.

De Gaslonde is een rauwmelkse camembert uit Frankrijk (Normandië). De koeien grazen op weiden niet verder dan 5 km van de kust. Het zilte gras geeft de kaas een mooie volle smaak.

De Brie de Meaux Saint Simeon AOP is een double-crème brie met een onweerstaanbare romigheid. Bevlogen kaasmaker in het Franse dorpje Saint Siméon. Deze regio (ten Oosten van Parijs) is de bakermat van alle soorten brie. Sinds de Middeleeuwen worden hier al vele roemruchte witte korstkazen gemaakt die de oude manier van kaasmaken nog steeds in stand houden.

De Casatica di Bufala is een half gekruide kaas met een bloemige korst en een parelwitte zachte pasta. De smaak is delicaat en pittig als de melk van buffels. De fluweelachtige witte schil bepaalt het uitnodigende uiterlijk.

De Jean de Brie is een rauwmelkse triple-crème kaas met een smaakvolle met een eetbare witte korst.