img

Kaasplankje, met half-harde kaas

Borrel 6 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • “Gruyère Kaltbach” “Passendale Bio” “Bio-Mature Cheddar” “Bio-Vintage Cheddar” “Bellavitano Espresso” “Cahill’s Irish Porter”

BEREIDINGSWIJZE

De meest bijzondere en lekkere half-harde kazen voor jou geselecteerd:

Gruyère Kaltbach is een 12 maanden rauwmelkse grotgerijpt Zwitserse Gruyère met een intens rijke kruidige smaak en geeft een romig mondgevoel. In een klein dorpje in Zwitserland bevinden zich zandstenen grotten waar de kaas in 9 maanden rijping veradert in Kaltbach kaas. Door de perfecte grotaffinage kan de smaak zich ten volle ontwikkelen en krijgt de kaas zijn typische nasmaak en het prachtige glanzende platina dat zorgt voor de smakelijke verschijning.

Passendale Bio is de biologische variant op de zeer populaire kaas met eetbare korst die in België veel op brood gegeten wordt. Kenmerkend zijn de vele kleine gaatjes en de verfijnde milde smaak met boterachtige nuances. In 1978 ontwikkelde de Belgische kaasmakers Van Passendale dankzij hun unieke kennis en ervaring een totaal nieuwe kaas in de vorm van een traditioneel boerenbrood. Het vakmanschap om deze authentieke kaas te maken wordt al decennialang doorgegeven en staat garant voor de kwaliteit en smaak. Passendale is herkenbaar aan zijn goudgele kleur in zijn natuurlijke witte korst met een een milde en fruitige smaak. Dankzij zijn luchtige textuur met de kleine typische gaatjes is de kaas licht en smeuïg.

Bio-Mature Cheddar is een Ierse Cheddar met stevige body een nootachtige aroma en een uitgesproken smaak. Gemaakt van rauwe koemelk 12 maanden gerijpt

Bio-Vintage Cheddar is een Ierse harde cheddar met een zeer complexe en krachtige smaak én lange nasmaak 18 maanden gerijpt.

De Bellavitano Espresso is een perfect gerijpte kaas met een verrassende twist van koffiebonen hij is 10-12 maanden gerijpt.

Cahill’s Irish Porter is een Cheddar met Ierse Porter bier. Het bier wordt gebrouwen in de Guiness brouwerij. De combinatie van Cheddar en bier en zijn rijping van 9 maanden geeft een ware smaaksensatie.