img

Kaasplankje, met gewassen korstkaas

Borrel 6 personen 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • “Brugge Blomme” “U Bel Fiuritu” “Bio-Li p’tit Rossê” “Tomme de Savoie Schmidhauser” “Taleggio DOP” “La Retorta Finca Pascaluete”

BEREIDINGSWIJZE

De meest bijzondere en lekkere gewassen korstkazen voor jou geselecteerd:

De Brugge Blomme is een fluweelzachte delicatesse met een onverwachte pittige smaak gemaakt van koemelk en gerijpt in vochtige kelders.

De U Bel Fiuritu is een schapenkaas uit Corsica van gepasteuriseerde schapenmelk. Deze kaas is met de hand gelepeld en heeft een affinagetijd van 4 tot 10 weken. De pâte is zacht en heeft een volle romige smaak. De karakteristieke smaak heeft de kaas te danken aan de rijke melk van de schapen door de plaatselijke begroeïng van de bergen op Corsica.

De Bio-Li p’tit Rossê is een zachte Belgische (Luik) biologische kaas is gemaakt op basis van rauwe melk. Deze wordt verkocht in vierkante vorm. Zijn smaak doet denken aan een zachte Hervekaas.

De Tomme de Savoie Schmidhauser is een sublieme Tomme de Savoie van de allerhoogste kwaliteit.

Taleggio DOP is een Italiaanse (Lombardije) grotgerijpte kaas gemaakt van koeienmelk. De kaas is rossig en elastisch. De smaak is heerlijk zacht licht zoet en een combinatie van witte truffels en amandelen. Hoe ouder de kaas hoe sterker de smaak.

La Retorta Finca Pascaluete is een Spaanse kaas van rauwe schapenmelk met een vloeiend zachte zuivel krachtig en kruidig van smaak.