INGREDIËNTEN
- 100 g Blue d’Auvergne
- 4 el roomkaas
- 100 g geraspte halfharde Hollandse geitenkaas (Arina)
- 4 el zachte, verse Hollandse geitenkaas (Bettine)
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 takken verse basil
BEREIDINGSWIJZE
Roer de blue d’ Auvergne los met 4 el roomkaas. Breng op smaak met peper. Zet koud. Roer 75 g geraspte geitenkaas (de rest gebruik je later om de kaasbollen door te rollen) door 4 el roomkaas. Breng op smaak met peper. Zet koud. Rasp de parmezaan grof. Roer hiervan 75 g (de rest gebruik je later om de bollen door te rollen) door 4 el roomkaas en 1 el fijn gehakte basilicum blaadjes. Breng op smaak met peper. Zet koud. Zet nu 3 bakjes klaar met daarin de variaties om de kaasbollen in de rollen. Eén met fijn gehakte pistache noten. Eén met geraspte geitenkaas met wat gehakte tijmblaadjes en één met geraspte Parmezaanse kaas. Was en droog de tomaten. Halveer ze en schep de zaden eruit. Maak de binnenkant goed droog. Rol van iedere kaas smaak 4 bolletjes. Leg ze op een bord en laat in de koelkast koud worden. Rol ze als ze goed koud zijn door de gehakte noten en geraspte kaassoorten. De Parmezaanse kaasbolletjes zet je in de tomaten bakjes. Steek de prikkers door de tomaat in de 4 kaasbollen. Prik ook de andere kaasbollen aan de stokjes. Deze lekkere kaas lolly’s kun je een dag van te voren voorbereiden. Dek wel goed af. Steek de prikkers er pas vlak voor het serveren in. Serveer je het als voorgerecht? Verrijk dit gerecht dan met een groene salade met een frisse dressing.
SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF
laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte.