Diner
4 personen
30 minuten

Kaasfondue, met blauwe kaas

Ingredienten

  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 pakje Monchou (100 gr.) (meer over deze kaas)

    MonChou

    MonChou
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 150 gr blauwe kaas (bv Roquefort, Gorgonzola, Danish Blue) (meer over deze kaas)

    Gorgonzola Lago Maggiore

    Gorgonzola Lago Maggiore
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 300 gr geraspte belegen Goudse kaas (meer over deze kaas)

    Noord-Hollandse Gouda Belegen

    Noord-Hollandse Gouda Belegen
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • maizena
  • Kirsch of jenever.
Drankadvies:

Bereidingswijze

Smakelijke kaasfondue met blauwe kaas


Stap 1
Kaas (laten) fijn raspen. Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is. Een teentje knoflook pletten en halveren en de (fondue)pan ermee inwrijven. Voor een sterkere knoflooksmaak teentje uitpersen en in de wijn mee koken.


Stap 2
De benodigde hoeveelheid wijn (of evt. een vervanger) in de pan gieten en aan de kook brengen tot het bruist. Voeg een scheutje citroensap toe. Hierdoor smelt de kaas beter, daarnaast zorgt het voor een homogener mengsel.


Stap 3
De geraspte kaas beetje bij beetje toevoegen en onder voortdurend roeren laten smelten. Het kaasmengsel niet laten koken en niet te lang verhitten. Het wordt dan rubberachtig en moeilijker te verteren.


Stap 4
Naar wens Kirsch en kruiden toevoegen (bv peper, zout, nootmuskaat). De fondue evt. binden met bloem of maizena totdat een homogene massa ontstaat.