img

Kaasfondue, met blauwe kaas

Diner 4 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 ml droge witte wijn
  • 1 pakje Monchou (100 gr.)
  • 150 gr. blauwe kaas (bv Roquefort, Gorgonzola, Danish Blue)
  • 300 gr. geraspte belegen goudse kaas
  • Maizena
  • Kirsch of jenever.

BEREIDINGSWIJZE

Kaas (laten) raspen. Zorg dat de kaas op kamertemperatuur is. Een teentje knoflook pletten en halveren en de (fondue)pan ermee inwrijven. Voor een sterkere knoflooksmaak teentje uitpersen en in de wijn mee koken. De benodigde hoeveelheid wijn (of evt. een vervanger) in de pan gieten en aan de kook brengen tot het bruist. Voeg een scheutje citroensap toe. Hierdoor smelt de kaas beter, daarnaast zorgt het voor een homogener mengsel. De geraspte kaas beetje bij beetje toevoegen en onder voortdurend roeren laten smelten. Het kaasmengsel niet laten koken en niet te lang verhitten. Het wordt dan rubberachtig en moeilijker te verteren. Naar wens kirsch en kruiden toevoegen (bv peper, zout, nootmuskaat). De fondue evt. binden met bloem of maizena totdat een homogene massa ontstaat.

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd