img

Kaas-broccoli souffle

Diner 4 personen 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 50 gr geraspte belegen Noord Hollandse Gouda kaas
  • 2 eetl geraspte Rigatello
  • 500 g broccoliroosjes
  • 3 eierdooiers
  • 5 eiwitten
  • 30 gr bloem
  • 1,5 dl melkroom
  • Cayennepeper
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Vet de bodem en wanden van een soufflevorm goed in met
boter.
Strooi er wat van de gemalen Rigatello in en schud de vorm goed om
zodat de kaas aan de boter blijft plakken.
Stoom de broccoliroosjes goed gaar. Pureer ze met de
staafmixer.
Smelt 1 eetlepel boter in een steelpannetje.
Strooi er de boem bij. Leng aan met de melk en blijf roeren tot de
saus glad en gebonden is.
Schep de saus in een kom. Doe er de gemalen gouda kaas en 1
eetlepel gemalen Rigatello bij.
Roer tot de kaas gesmolten is.
Voeg er de eierdooiers en de broccolipuree aan toe. Meng
goed.
Kruid met een snuifje cayennepeper, nootmuskaat en zout.
Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken blijven taan. Spatel het
luchtig door het broccoli-kaasmengsel. Schep het in de
schaal.
Strooi de rest van de Rigatello er bovenop.
Zet 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200?C.
Laat de ovendeur tijdens het bakken dicht anders zakt de souffle
in !

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd