img

Italiaans Kaasplateau

Borrel 4 personen 5 minuten

INGREDIËNTEN

  • 400 gram Taleggio
  • 400 gram Gorgonzola
  • 400 gram Pecorino

BEREIDINGSWIJZE

Vaak het gezelligste moment van een diner.
Leg de kaassoorten in volgorde van smaakscherpte op een
kaasplank.
Laat iedereen zelf de gewenste hoeveelheid en soort
afsnijden.
De keuze is groot.
Neem bijvoorbeeld ook eens Caprino (zachte geitenmelkkaas) of
Robiola met Fontina of Gruyere; Bel Paese of Gorgonzola dolcelatte
en een echte oude Parmesan of een Gorgonzola pikant.

Serveer de kaas met vers gebakken Italiaanse bollen, focaccia of
stokbrood met roomboter en een glas Italiaanse wijn of port.
Kies tenminste 3 verschillende soorten kaas, van zacht van smaak
tot pittig, en ga uit van 100 gram per soort per persoon.
Garneer het plateau met wat druiven en eventueel partjes peer of
appel en noten, olijven, etc.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd