Dessert
4 personen
45 minuten

Hartvormige Tiramisu

Ingredienten

  • 12 lange vingers
  • 250 gr mascarpone van Galbani (meer over deze kaas)

    Mascarpone Galbani

    Mascarpone Galbani
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Geen
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 3 el suiker
  • koffie
  • pure cacaopoeder
  • 1 handje rode aalbessen

Bereidingswijze

Tiramisu tijd! Kaas.nl is fan van dit klassieke dessert recept met mascarpone, koffie en lange vingers! Makkelijk en mooi, de tiramisu doet het altijd goed!


Stap 1
Zet de koffie, liefst in een Italiaans koffiepotje. De koffie moet wat waterig zijn. Laat hem afkoelen.


Stap 2
Klop de eiwitten stijf in een kom en zet ze in de koelkast. Kluts de eierdooiers en de suiker met de mixer in een andere kom. Voeg er de mascarpone aan toe en blijf kloppen tot het een romig mengsel is. Voeg er dan zeer voorzichtig de opgeklopte eiwitten aan toe.


Stap 3
Doop per portie drie lange vingers in de koffie, leg ze zigzag op een bord en bedek ze met een dikke laag van het romige mascarponemengsel.


Stap 4
Bewaar het dessert in de koelkast tot je het opdient. Strooi voor de garnering nog een mooie hoeveelheid pure cacaopoeder over de tiramisu en leg ter versiering verse rode aalbessen op het toetje.

Tip van kaas.nl
Wil je de echte traditionele tiramisu? Voeg er dan een koffielikeurtje aan toe! 

Eet smakelijk!

 

Dit recept is afkomstig van Galbani.