Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Hamburgers met Appenzeller

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 600 gr gehakt
  • 4 plakjes Appenzeller
  • 1 rode ui
  • 1 handje jonge slablaadjes
  • 2 el ketchup
  • 4 burgerbroodjes
Bereidingswijze

Hamburgers bakken op z’n Zwitsers. Met deze Appenzeller kaas krijgen ze een unieke smaak.

Stap 1
Vorm burgers met het gehakt die dezelfde grootte hebben als de broodjes. Braad ze 4 minuten aan elke kant in een steelpan en leg een plakje Appenzeller er op. Laat de hamburger bedekt nog één minuut verder garen totdat de kaas smelt. Hou apart.

Stap 2
Snij de broodjes door. Bestrijk ze met ketchup. Leg de hamburger met gesmolten Appenzeller op het broodje.

Stap 3
Vul de broodjes met ajuin en enkele blaadjes sla. Sluit de broodjes.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel