img

Halloumi, met couscoussalade op de barbecue

Diner 3 personen 30 minuten

INGREDIËNTEN

  • 3 halloumi
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 4 abrikozen
  • 3 lente-uitjes
  • 2 rode uien
  • koriander
  • 250g couscous
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 250ml water
  • munt
  • handvol witte rozijnen
  • olijfolie & citroensap
  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE


  1. Snij de paprika, courgette, abrikozen en ui in hapklare stukken en gril ze op de barbecue.

  2. Verbrokkel een half groentebouillonblokje in 250ml water en breng deze aan de kook (dit kan ook op de barbecue).

  3. Doe de couscous in een hittebestendige schaal en overgiet het met de hete groentebouillon.

  4. Zet een deksel op de schaal en laat de couscous 10 minuten wellen.

  5. Maak een vinaigrette van olijfolie en citroensap. Breng het op smaak met peper.

  6. Roer de couscous los met een vork. Overgiet de couscous met de vinaigrette en meng goed.

  7. Meng de gegrilde groenten en abrikozen door de couscous.

  8. Versnipper de lente-uitjes, munt en koriander en meng ze samen met de rozijnen door de couscous.

  9. Snij de halloumi in sneetjes en gril ze op de barbecue.

  10. Serveer met een sausje van mayonaise, olijfolie, citroensap, peper, zout en munt.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd