Diner
3 personen
30 minuten

Halloumi, met couscoussalade op de barbecue

Ingredienten

  • 3 halloumi (meer over deze kaas)

    Halloumi

    Halloumi
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Melk, Lactose
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Ja
    Eetbare korst: Ja
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 4 abrikozen
  • 3 lente-uitjes
  • 2 rode uien
  • koriander
  • 250g couscous
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 250ml water
  • munt
  • handvol witte rozijnen
  • olijfolie & citroensap
  • peper en zout
Drankadvies:

Bereidingswijze

Lekker barbecueën met kaas!


Stap 1
Snij de paprika, courgette, abrikozen en ui in hapklare stukken en gril ze op de barbecue.


Stap 2
Verbrokkel een half groentebouillonblokje in 250ml water en breng deze aan de kook (dit kan ook op de barbecue).


Stap 3

Doe de couscous in een hittebestendige schaal en overgiet het met de hete groentebouillon. Zet een deksel op de schaal en laat de couscous 10 minuten wellen.


Stap 4
Maak een vinaigrette van olijfolie en citroensap. Breng het op smaak met peper.


Stap 5
Roer de couscous los met een vork. Overgiet de couscous met de vinaigrette en meng goed.


Stap 6
Meng de gegrilde groenten en abrikozen door de couscous.


Stap 7
Versnipper de lente-uitjes, munt en koriander en meng ze samen met de rozijnen door de couscous.


Stap 8
Snij de halloumi in sneetjes en gril ze op de barbecue.

Serveer met een sausje van mayonaise, olijfolie, citroensap, peper, zout en munt.