img

Gruyere kroketjes

Borrel 4 personen 60 minuten

INGREDIËNTEN

  • 80 gr. Gruyere geraspt
  • 2 eidooiers
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 30 gr. bloem
  • 2,5 dl melk
  • 30 gr. boter
  • Aluminiumfolie
  • frituurpan

BEREIDINGSWIJZE

Let op : Moet minstens 2 uur afkoelen. Smelt de boter en maak met de bloem een roux (= boter smelten, niet bruin laten worden en hier al roerende de bloem aan toevoegen). Giet beetje bij beetje de melk erbij en kook onder voortdurend roeren in 20 minuten gaar. Roer van het vuur af de eidooiers erdoor en dan de kaas, gehakte peterselie en zout naar smaak. Strijk deze kaascompositie uit op een met aluminiumfolie beklede bakplaat (1 cm dik) en laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast. Snij dan in reepjes van 1 cm en vervolgens in stukjes van 2 cm. Rol deze kroketjes door de bloem, dan door het los geklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Herhaal dit indien nodig. Frituur de kroketjes op 180 gr. goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd