img

Groene salade, met Zanetti Pecorino, groene asperges, ei en ansjovis

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zak gemengde salade (100 gram), gewassen
  • ½  bos groene asperges.
  • 4 biologische eieren
  • ca. 8 ansjovis filets
  • ca. 100 gram Zanetti Pecorino Romano, in flinters geschaafd (1 eetlepel achterhouden voor de dressing
  • Voor de dressing: 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel pittige mosterd, 1 eetlepel geschaafde Pecorino, ½ teentje knoflook, 5 blaadjes basilicum, 1 ansjovisfilet, rasp (limoen eerst goed wassen) en sap van ½ limoen.

BEREIDINGSWIJZE

Asperges : Snij de onderkant eraf en kook beetgaar, koud afspoelen en uit laten lekken. Snij in kleinere stukken.
Eieren koken, aflaten koelen en halveren
Pureer  alle ingrediënten van de dressing met staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Zet koud.
Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de asperges, het ei en de ansjovisfilet erover.
Lepel de dressing erover en bestrooi met de flinters Pecorino.

Tip: Eet de salade met een lekker stuk olijven ciabatta

Tags:Zomerse kaas recepten, Kaas recepten, Pecorino Romano, Anoek Lorjé, Zanetti

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd