Diner
4 personen
20 minuten

Groene salade, met Zanetti Pecorino, groene asperges, ei en ansjovis

Ingredienten

  • 1 zak gewassen gemengde salade (100 gram)
  • halve bos groene asperges
  • 4 biologische eieren
  • ca. 8 ansjovis filets
  • ca. 100 gram Zanetti Pecorino Romano, in flinters geschaafd (1 eetlepel achterhouden voor de dressing) (meer over deze kaas)

    Pecorino Romano

    Pecorino Romano
    Mild
    Pittig
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • Voor de dressing: 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel pittige mosterd, 1 eetlepel geschaafde Pecorino,half teentje knoflook, 5 blaadjes basilicum, 1 ansjovisfilet, rasp (limoen eerst goed wassen) en sap van een halve limoen.

Bereidingswijze

Een gezonde groene salade met Pecorino van Zanetti, groene asperges, ei en ansjovis


Stap 1
Snij de onderkant van de asperges eraf en kook deze beetgaar, spoel deze vervolgens af en laat ze even uitlekken voordat je deze in kleinere stukken snijdt.


Stap 2
Kook de eieren en laat deze afkoelen voordat je ze halveert.


Stap 3

Pureer de ingrediënten van de dressing met een staafmixer en breng dit op smaak met zout en peper, waarna je de dressing in de koelkast plaatst.


Stap 4

Verdeel de sla, de asperges, het ei en de ansjovisfilet over 4 borden. Voeg vervolgens een lepel dressing toe en bestrooi de salade met de flinters Zanetti Pecorino.

Tip van kaas.nl:
Geniet van de groene salade met een lekker stuk verse olijven ciabatta.