img

Groene salade, met Zanetti Pecorino, groene asperges, ei en ansjovis

Diner 4 personen 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 zak gewassen gemengde salade (100 gram)
  • halve bos groene asperges
  • 4 biologische eieren
  • ca. 8 ansjovis filets
  • ca. 100 gram Zanetti Pecorino Romano, in flinters geschaafd (1 eetlepel achterhouden voor de dressing)
  • Voor de dressing: 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel creme fraiche, 1 theelepel pittige mosterd, 1 eetlepel geschaafde Pecorino,half teentje knoflook, 5 blaadjes basilicum, 1 ansjovisfilet, rasp (limoen eerst goed wassen) en sap van een halve limoen.

BEREIDINGSWIJZE

Een gezonde groene salade met Pecorino van Zanetti, groene asperges, ei en ansjovis

Stap 1
Snij de onderkant van de asperges eraf en kook deze beetgaar, spoel deze vervolgens af en laat ze even uitlekken voordat je deze in kleinere stukken snijdt.

Stap 2
Kook de eieren en laat deze afkoelen voordat je ze halveert.

Stap 3
Pureer de ingrediënten van de dressing met een staafmixer en breng dit op smaak met zout en peper, waarna je de dressing in de koelkast plaatst.

Stap 4
Verdeel de sla, de asperges, het ei en de ansjovisfilet over 4 borden. Voeg vervolgens een lepel dressing toe en bestrooi de salade met de flinters Zanetti Pecorino.

Tip van kaas.nl:
Geniet van de groene salade met een lekker stuk verse olijven ciabatta.

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd