img

Griekse Pastasalade, met Feta

Diner 4 personen 45 minuten

INGREDIËNTEN

  • Zout/peper
  • 200 gr. zwarte olijven
  • 150 gr. Feta (in blokjes)
  • 400 gr. Griekse pasta (orzo of risone)
  • 1 groene paprika

BEREIDINGSWIJZE

Zet uw gasten eens extra in het zonnetje met een Griekse
pastasalade. Feta werd duizenden jaren geleden al veel gebruikt en
tot de dag van vandaag is deze zoutige kaas uitermate populair. Dit
vegetarische pastagerecht kan altijd, omdat het lekker is én
verantwoord. Kortom, een gegarandeerd succes.

Aan de slag:

Snijd de feta in blokjes en de paprika in hele fijne reepjes.

Kook de pasta 'al dente' (beetgaar), zodat deze niet plakkerig wordt.

Giet de pasta af en spoel deze even af met koud water.

Meng de feta en de paprika met de olijven door de pasta.

Breng de pasta op smaak met peper en zout en zet het gerecht in de koelkast.

Serveer het gerecht koud met een takje groen en een schijfje
komkommer als garnering.

Kazen uit dit recept

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd