Diner
4 personen
40 minuten

Grana Padano, met varkenslende rolletjes en aardappelpurée

Ingredienten

  • 150 gr Grana Padano, geraspt
  • 10 gr extra vierge olijfolie van Garda
  • 250 gr varkensvlees
  • 500 ml varkensbouillon
  • 1 tl sesamolie
  • 45 ml sojasaus
  • 1 tl chili- olie
  • 50 cl melk
  • 300 gr aardappelen

Bereidingswijze


Stap 1:

Maak het varkensvlees schoon en kook het in water. Dep het vlees droog als het goed gekookt is. Snijd het vlees in de lengte in drie delen, dompel het in de varkensbouillon gedurende 5 minuten om het te helpen de smaken te absorberen, en snijd het dan in dunne plakken.


Stap 2:

Schil de aardappelen en kook tot ze zacht gepureerd kunnen worden.


Stap 3:

Meng de Grana Padano met de olijfolie en sesamolie, geperste knoflook, gekookte aardappelen en melk totdat je een beslag hebt. Voeg 1 tl sojasaus toe, de chili-geïnfundeerde olie en roer.


Stap 4:

Rol de puree in de dunne plakken van varkensvlees


Stap 5:

Serveer de rolletjes op een bord en garneer met Grana Padano schaafsel. Schenk tot slot de sojasaus erover.


Stap 6:

Het originele recept is afkomstig van Grana Padano DPO https://www.granapadano.it/en-uk/main-courses-pork-loin-rolls-with-potato-puree-and-grana-padano.aspx