Diner
4 personen
120 minuten

Grana Padano en ossenstaart in rode wijn, met knapperige polenta

Ingredienten

  • 40 gr Grana Padano
  • 500 gr ossenstaart
  • 250 gr maïsmeel
  • 60 ml extra vierge olijfolie van Garda
  • 50 ml rode wijn uit Valtellina
  • 2 steranijs
  • 2 gr versnipperde lente-uitjes
  • 2 gr versnipperde verse gember
  • 5 gr sojaboon pasta
  • 3 gr suiker
  • 1,5 lb rundvleesbouillon
  • 2 gr sesamolie
  • 1 gr glutamaat (smaak versterker die de hartige smaak versterkt)
  • 1 liter water

Bereidingswijze


Stap 1:

Maak de ossenstaart schoon en kook deze in het rundvleesbouillon tot het zacht is Giet af en snijd ze in stukjes langs het bot. Laat het dan even rusten.


Stap 2:

Verhit de olie in een wok op hoog vuur, voeg de anijs toe en bak tot het knapperig is. Haal dan de steranijs uit de pan en voeg lente-ui, gember en knoflook toe. Bak een paar minuten en voeg al roerend de sojasaus toe. Blus af met de rode wijn.


Stap 3:

Voeg de sojasaus, suiker en de staartstukjes toe aan de bouillon, breng het aan de kook en laat het stoven op een laag vuur tot de saus dik wordt. Breng op smaak met glutamaat en besprenkel met wat sesamolie.


Stap 4:

Voor de polenta: breng het water aan de kook met een snufje zout toe. Voeg het maïsmeel al roerende in kleine beetjes toe.


Stap 5:

Laat het ongeveer een uur sudderen op laag vuur. Daarna laten afkoelen op een snijplank en snijd het dan in stukjes.


Stap 6:

Rasp de Grana Padano en doe dit over de polenta en zet in de oven tot het knapperig is.


Stap 7:

Serveer de ossenstaart met de gefrituurde polentaplakken.


Stap 8:

Het originele recept is afkomstig van Grana Padano DPO https://www.granapadano.it/