Borrel
2 personen
15 minuten

Goudse boerenkaas tosti uit de oven, met gedroogde tomaat, pesto en parmaham

Ingredienten

  • 4 dikke boeren boterhammen
  • 2 el pesto (zie recept) (meer over deze kaas)

    Roomkaas Pesto-Tomaat

    Roomkaas Pesto-Tomaat
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Noten
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
  • 6 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 plakken Goudse boeren kaas
  • Pesto: (meer over deze kaas)

    Roomkaas Pesto-Tomaat

    Roomkaas Pesto-Tomaat
    Mild
    Pittig
    Allergenen: Noten
    Gemaakt van rauwe melk: Nee
    Vegetarische kaas: Nee
    Eetbare korst: Nee
    Meer over deze kaas of sluit deze popup
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
  • 1 el pijnboompitten
  • ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en peper
Drankadvies:

Bereidingswijze

Ovenheerlijke Goudse boerenkaas tosti met gedroogde tomaat, pesto en parmaham!


Stap 1 
Smeer pesto op 2 boeren boterhammen en beleg deze met parmaham en verdeel hierover de gedroogde tomaten.


Stap 2

Beleg de boeren boterhammen royaal met Goudse boerenkaas en bak deze in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ºC.


Stap 3
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen en maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten fijn in een keukenmachine.


Stap 4
Voeg tijdens het fijn malen genoeg olfijolie toe, zodat er een vloeibare pesto ontstaat en breng deze op smaak met zou en peper. Heerlijk voor op de tosti!

Dit recept is afkomstig van www.boerenkaas.nl