img

Goudse boerenkaas tosti uit de oven, met gedroogde tomaat, pesto en parmaham

Lunch 2 personen 15 minuten

INGREDIËNTEN

  • 4 dikke boeren boterhammen
  • 2 el pesto (zie recept)
  • 2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
  • 6 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 plakken Goudse boeren kaas
  • Extra nodig:
  • tosti apparaat, contactgrill, of oven
  • Pesto:
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
  • 1 el pijnboompitten
  • ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en peper
  • Keukenmachine

BEREIDINGSWIJZE

Smeer de boterhammen met pesto.
Beleg 2 boterhammen met ham en verdeel de gedroogde tomaten erover.
Beleg royaal met de Goudse boerenkaas en leg de bovenste helft erop.
Bak de tosties in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 min. in het midden van een op 200 ºC. voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Snij het brood diagonaal door.

Zelf pesto maken:
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen.
Maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten in de keukenmachine fijn.
Voeg tijdens het malen zoveel olijfolie toe dat er een dik, net vloeibare pesto ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.

Bewaar de pesto in een potje met een laagje olijfolie erop.
Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van boerenkaas.nl

WISHLIST

Jouw lijst altijd en overal

Wij gebruiken cookies en andere technieken om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Als je doorklikt ga je akkoord met het plaatsen van de cookies en technieken. Voor meer informatie zie ons privacy - & cookie beleid

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd