img

Goudse boerenkaas tosti uit de oven, met gedroogde tomaat, pesto en parmaham

Lunch 2 personen 15 minuten

INGREDI√čNTEN

  • 4 dikke boeren boterhammen
  • 2 el pesto (zie recept)
  • 2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
  • 6 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 plakken Goudse boeren kaas
  • Pesto:
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
  • 1 el pijnboompitten
  • ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en peper

BEREIDINGSWIJZE

Ovenheerlijke Goudse boerenkaas tosti met gedroogde tomaat, pesto en parmaham!

Stap 1 
Smeer pesto op 2 boeren boterhammen en beleg deze met parmaham en verdeel hierover de gedroogde tomaten.

Stap 2
Beleg de boeren boterhammen royaal met Goudse boerenkaas en bak deze in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 ºC.

Stap 3
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen en maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten fijn in een keukenmachine.

Stap 4
Voeg tijdens het fijn malen genoeg olfijolie toe, zodat er een vloeibare pesto ontstaat en breng deze op smaak met zou en peper. Heerlijk voor op de tosti!

Dit recept is afkomstig van www.boerenkaas.nl

Kazen uit dit recept

Sorry, je zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd